Haber

Doğal Bal Tüketimi ve Sahte Bal Uyarısı

BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dalkıran, doğal balın değerine vurgu yaparak tüketicileri geçersiz bal tuzaklarından uzak durmaları konusunda uyardı. Balın kalitesini ve güvenilirliğini sağlamak için uyulması gereken temel kuralları anlatan Dalkıran, sağlığın korunması ve yerel arıcılığın desteklenmesi için bilinçli tüketici olmanın önemine dikkat çekti.

Güvenilir kaynaklardan gelen balların tercih edilmesi gerektiğini belirten Dalkıran, “Balın menşei üretim süreci için belirleyici bir faktördür” diyerek, genel olarak yerel üretici ve çiftliklerin daha güvenilir olduğunu, bu sayede balın kaynağının daha güvenilir olduğunu vurguladı. bal daha etkili bir şekilde kontrol edilebilir. Balın etiketinin dikkatli okunması gerektiğine işaret eden Dalkıran, “Doğal balın içeriği sadece bal olmalıdır.” Şeker veya başka katkı maddeleri içeren ballardan uzak durulması gerektiğini belirten Dalkıran, sahte ballar tatlandırıcı veya şeker eklenerek üretildiğinden bu ayrıntılara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“KRİSTALLEŞME KONTROLÜ”

Balın doğal bir süreçte kristalleşebildiğini belirten Dalkıran, bazı sahte balların hızlı bir şekilde kristalleşebildiğini, dolayısıyla hızlı kristalleşen balların muhtemelen işlenmiş veya sahte bal olduğuna dikkat çekti. Gerçek doğal balın üretim ve işlenmesi sürecinin makul bir maliyet gerektirdiğini belirten Dalkıran, “Bir bal teklifi çok ucuzsa dikkatli olun. Aşırı ucuz bal genellikle kalite ve güvenilirlik açısından sorunludur.”

“ARICI’NIN İZİNİ TAKİP EDİN”

Balın kaynağını bulmak için arıcıyı takip etmenin önemine vurgu yapan Dalkıran, saygın arıcıların çalışmalarını tanıtmaktan çekinmeyeceklerini ve soruları samimiyetle cevaplayacaklarını söyledi. Doğru bir arıcının bal üretim sürecini anlatmaktan memnuniyet duyacağını söyleyen Dalkıran, yerel ürünlerin genellikle daha taze ve daha güçlü olduğunu vurguladı.

Dalkıran, doğal balın lezzetli bir tatlı olmanın ötesinde sağlığa pek çok faydasının bulunduğunu belirterek, doğal balın bağışıklık sistemini güçlendirebildiğini, içerdiği antioksidanların vücudu desteklediğini ve hastalıklara karşı direnci artırdığını söyledi.

Dalkıran ayrıca doğal balın balgam söktürücü ve sakinleştirici özelliği bulunduğunu, bu nedenle öksürük, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları giderebildiğini, balın cilt sağlığında da önemli rol oynadığını belirtti. Dalkıran, ” Bitlis Bal yüzyıllardır üretilen eşsiz bir doğal üründür. “Bu bal hem lezzet hem de sağlık açısından zengin bir kaynak” dedi.

“HEM BÖLGE HEM ÜLKE EKONOMİSİNE FAYDALI”

Dalkıran’ın açıklaması şöyle:

Bitlis Balın yüksek antioksidan içeriği vücut için oldukça faydalıdır. Bu ürünü üreten yerel arıcılarımız için de gelir kaynağı oluyor. Bitlis balı bölge ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Bitlis balı sadece bir gıda ürünü değil aynı zamanda Bitlis’in kültürel mirasının bir parçasıdır. “Dünya çapında ödüllere layık görülen bu özel balın korunması ve tanıtılması hem bölgenin kalkınmasında hem de uluslararası tanıtımında önemli rol oynuyor.”

REKLAM YAYINI

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu